Varenie na nehrdzavejúcej oceli – výhody a nevýhody
Môžete si vychutnať varenie pre seba a ostatných. Aby sa to podarilo, každý kuchár sa snaží pripraviť čo najlepšie jedlo. Požadovaný výsledok zvyčajne dosiahne použitím vhodných korenín. To však často nestačí. Dôležité je aj použité vybavenie. Varenie na nerezovej oceli dodáva arómu, ktorá je s inými materiálmi takmer nedosiahnuteľná.
Používanie hrncov z tohto materiálu má množstvo výhod, ktoré radi využijeme, no pred jeho kúpou je na mieste zvážiť, čo očakávame a či nerez spĺňa tieto požiadavky. Pozrite si výhody a nevýhody varenia z nehrdzavejúcej ocele a vyberte si.
Vlastnosti nerezových hrncov
Pred kúpou nových hrncov si premyslite, aké funkcie očakávate a zistite, či nimi vybraný riad disponuje. Výberom nerezových hrncov získate:
– nekorozívny náter
– žiadne škrabance
– ľahko sa čistí
– vysoká tepelná tolerancia
– rovnomerné rozloženie tepla
– žiadna reakcia s kyselinami.
Vďaka tomu je varenie jednoduché a príjemné a jedlo je zdravšie a chutnejšie. Nerezová oceľ odolná voči poškodeniu rôznymi faktormi zaisťuje varenie na skutočne vysokej úrovni. Poškodené povlaky zvyšujú pravdepodobnosť spálenia a vnesenia nebezpečných zlúčenín do potravín.
Nerezové hrnce tomu bránia. Vďaka nim je kuchyňa zdravotne nezávadná. Vynikajúca kvalita jedla je zabezpečená aj súčasným ohrevom celej plochy. To znamená, že jedlo sa málokedy pripáli a nie je čiastočne prepečené.
Vďaka tomu je chuť pripravovaných jedál lepšia. Musíte však pamätať na to, že nehrdzavejúca oceľ sa zahrieva pomalšie ako iné materiály, takže sa na začiatku zdá, že varenie bude trvať dlhšie. V skutočnosti to tak nie je a proces môže byť ukončený o chvíľu skôr, pretože jedlo sa uvarí vo vyhriatom hrnci.
Varenie na nehrdzavejúcej oceli – kedy je to užitočné?
Každý materiál, z ktorého sú hrnce vyrobené, má vlastnosti, ktoré určujú účel hrnca. Nerezová oceľ sa vyznačuje tým odolnosť voči zmenám teploty, ktorý umožňuje uchovávať potraviny priamo v hrnci bez ohľadu na podmienky, ktoré pokrm potrebuje.
To znamená, že nerezový riad môžeme bez problémov vložiť do chladničky. Môžete ich tiež zohriať neskôr v rúre. Varenie na nereze je preto ako stvorené pre niekoho, kto pripravuje jedlá na niekoľko dní. Jedlá z tohto materiálu sú ako stvorené na sviatky a iné veľké oslavy.
Viac výhod!
Ich výhodou je nielen možnosť varenia väčšieho množstva jedla, ktoré sa následne ohrieva. Dôležitý je aj vzhľad nerezového riadu. Ich náter je odolný voči mechanickému a chemickému poškodeniu, preto má dlhú životnosť zachováva svoj dokonalý vzhľad.
Vďaka tomu hrnce vyzerajú krásne a jedlo z nich pôsobí ešte chutnejšie. Estetické hodnoty totiž ovplyvňujú naše zmysly. Preto, ak sa jedlo podáva z dobre udržiavaných jedál, jeho chuť sa zvyšuje.
Čo môžete variť na nehrdzavejúcej oceli?
Veľmi dôležitou vlastnosťou nehrdzavejúcej ocele je, že varenie možno vykonávať na akomkoľvek type sporáka. Pri kúpe sa nemusíte pýtať, či sa takýto hrniec bude hodiť do vašej kuchyne. Pri nákupe nie je potrebné premýšľať o tom, čo budete variť. Preto varenie na nereze umožňuje pripraviť takmer čokoľvek.
Nevyžaduje veľa vody, takže dusená zelenina bude chutná ako každé iné jedlo. Nerezová panvica vám umožní pripraviť dokonalé, rovnomerne upečené rezne. Vďaka tomu, že sa jej povrch rovnomerne prehreje, mäso sa z jednej strany nepripáli. Polievka a omáčka, ako aj ryža a cestoviny budú rovnako chutné.
Varenie pre celú rodinu
Všetko, čo máte vy a vaša rodina radi, môžete variť v jednom hrnci, čím znížite riziko, že pokrm zlyhá alebo sa pripáli. Varenie na nereze uľahčuje aj to, že sa jeho povrch nepoškodí pri kontakte s lyžičkami, ktorými jedlo odoberáme.
Vďaka tomu môžete pripraviť aj predmety, ktoré vyžadujú kontakt príboru s povrchom riadu. Nerez nijako neobmedzuje vaše kulinárske možnosti.
Varenie na nereze – ako to vplýva na vaše zdravie?
Jedlo má byť chutné, no nesmie nám škodiť. Preto skutočnosť, že niektoré materiály môžu prísť do kontaktu s potravinami a uvoľňovať nebezpečné chemické zlúčeniny, znamená, že takýto riad si často nevyberáme. Varenie na nereze je v tomto smere bezpečné.
Tento materiál nereaguje s kyselinami a bezchybný náter nepredstavuje žiadne riziko odštiepenia. Jedlá sú preto chutné a zdravé. Ale aj možnosti, ktoré ponúka nehrdzavejúca oceľ pri varení, zlepšujú kvalitu pokrmov. Umožňuje varenie v pare a tiež umožňuje obmedziť používanie soli.
Kvalitnejšie jedlá – kvalitnejšia chuť
Len jedlo je teda kvalitnejšia bez toho, aby to ovplyvnilo jeho chuť. Možnosť skoršieho vypnutia zeleniny, aby sa varila v horúcej vode, vám však umožňuje zachovať viac živín. Preto je veľmi dobrou voľbou pre ľudí, ktorí majú problémy napríklad s obličkami, ako aj pre každého, kto sa chce takýmto problémom v budúcnosti vyhnúť.
Originálne nerezové riadytakmer nevyvolávajú alergickú reakciu, takže sú ideálne pre alergikov a slabú imunitu. Z tohto dôvodu si ich vyberajú rodičia malých detí. Nerezová oceľ neovplyvňuje jedlo a umožňuje lepšiu kvalitu.
Nevýhody nehrdzavejúcej ocele
Neexistujú žiadne dokonalé produkty. Napriek obrovskému zoznamu výhod má každá z nich aj svoje nevýhody. Tiež z nehrdzavejúcej ocele. V tomto prípade nejde o vlastnosti, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu používania riadu alebo samotného varenia. Pred nákupom sa však o nich oplatí vedieť.
Čo môže byť pre niekoho problém, je hmotnosť riadu z nehrdzavejúcej ocele. Samotný materiál je ťažký a hrnce majú zvyčajne dvojité alebo dokonca viacvrstvové dno, ktoré pomáha udržiavať teplotu vo vnútri. To znamená ešte väčšiu váhu.
Nebude to skoro
Preto, hoci varenie na nereze umožňuje pripraviť veľké množstvo potravín na uskladnenie, musíte vynaložiť veľkú silu na ich premiestňovanie. Ďalšou vlastnosťou, ktorá môže ovplyvniť prijaté rozhodnutie, je ohrev ocele. Tento proces je dlhodobý, takže ak chceme jedlo rýchlo ohriať, sú lepšie iné materiály.
Aj keď nehrdzavejúca oceľ ponúka veľa možností a zlepšuje kvalitu riadu vrátane zdravotného, pred kúpou sa oplatí zvážiť účel hrnca. Ak nám záleží na kvalite – varenie na nereze je perfektným riešením. Ak je to však aktuálne, môže to byť problematické.
Oplatí sa variť z nehrdzavejúcej ocele?
Absolútne. Pred kúpou nerezového riadu sa však oplatí zvážiť všetky pre a proti. Môžete nimi veľa získať, no u niektorých ľudí môžu nevýhody tohto materiálu prevážiť. Pred konečným rozhodnutím je dobré si ich uvedomiť.
Nielen preto, že možno nedosiahneme zamýšľané výsledky, ale aj kvôli nákladom. Nerezový riad nie je najlacnejší, preto je lepšie si kúpu premyslieť vopred. Ich cena je kompenzovaná tým, že už nemusíte nič dokupovať.
Nerezová oceľ – ušľachtilý vzhľad
Varenie na nereze si nevyžaduje výmenu sporáka alebo príboru, čo nie je až také samozrejmé medené nádoby. Nerez je možné použiť na plynovom, elektrickom alebo indukčnom sporáku a jeho odolnosť proti mechanickému poškodeniu umožňuje použitie kovových lyžičiek. Ak hľadáte univerzálny riad, výbornou voľbou budú oceľové.
Ich výberom získate aj krásny doplnok do vašej kuchyne, pretože tento riad vyzerá skvele a dlho vydrží Dlho vyzerajú ako nové. Stačí jednoduché umývanie, aj v umývačke riadu, bez potreby špeciálnej starostlivosti. Hoci hrnce stoja veľa, ušetríte na čistiacich prostriedkoch a špeciálnom vybavení a získate skvelú kvalitu.
Napíšte mi – zabezpečíme Vám kompletnú sadu riadu z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele – biuro@luxuryproducts.pl
Zanechať komentár